Opnamelog deel 4: puntjes op de i en Herinnering

De vierde dag begon met het zetten van de puntjes op de i van De Lange Reis. We waren nog niet helemaal tevreden met het eindresultaat van dat nummer. Na toevoegen van nog een gitaar, extra percussie en een Mellotron koor begon het ergens op te lijken. Na slim mix en productiewerk van Pim konden we ons tevreden op de bank laten ploffen. Niet voor lang overigens want er stond nog een nummer op het programma: Herinnering.

De voorgeschiedenis van Herinnering kun je hier lezen. Zaak was om opnieuw naar dit nummer te kijken en luisteren om er een goede opname van te maken. Dit nummer toonde maar weer eens aan dat een nummer live thuis spelen en zingen iets heel anders is dan het opnameproces. De gitaarpartij, wederom op mijn oude klassieke gitaar, moest danig versimpeld om de zang de ruimte te geven die nodig was. Na de opname van de basistracks van gitaar en zang begonnen de maagjes te rammelen: etenstijd!

 Een lekkere roti later begonnen we met de laatste etappe. De piano heeft een grote rol in dit nummer gekregen. Naast de piano was er nog ruimte voor wat Mellotron flutes en toen… ja toen leek het eigenlijk wel genoeg. Misschien is dit nummer ‘kaal’ wel op z’n best.
Aan het eind van de avond was het goed, misschien dat ik er over een paar dagen anders over denk maar dat zien we dan wel weer!

Op naar nummer vijf!

Comments are closed.