Opnamelog deel 5: Onderweg

Deel 5 alweer! Voordat we beginnen aan het vijfde en laatste liedje leggen we de laatste hand aan Herinnering. Om het refrein te laten aarden neemt Pim de strijkstok ter hand en gaat a la Jimmy Page los op de basgitaar, je had het met eigen ogen moeten zien! Gelukkig is straks het resultaat terug te luisteren…. Het glockenspiel keert terug en voor het verhogen van de sfeer is er een soundscape toegevoegd. Daarmee weet Pim een Spaanse gitaar te laten klinken als de synthesizers van I’m not in love van 10cc, bijzonder!

Na de lunch starten we met het vijfde nummer, Onderweg. Dit is het meest ‘luchtige’ en poppy nummer van de EP. Thuis had ik de nodige veranderingen doorgevoerd omdat ik nooit echt tevreden was over het refrein. Nu loopt het beter en is het liedje echt af, iets wat wel belangrijk is als je het gaat opnemen! Pim heeft nog een goede suggestie voor het einde en daarna gaan we aan de slag. Eerst weer de basistracks opnemen met gitaar en zang zodat we een goede basis hebben om te bouwen. Daarna nemen we de drumtrack op. Deze bestaat uit een losse bassdrum, rimshot en hihat/ride. Daarna neem ik de basgitaar ter hand waarmee de basis van het nummer is gelegd.
Dan gaan we luisteren. Wat voegen we toe? Ik pingel wat op de piano en zowaar klinkt het wel lekker in het refrein. Even de akkoorden uitzoeken en opnemen maar. Dat blijkt nog een hele klus, ik ben namelijk geen geoefend pianospeler! Met wat geduld en Pim’s magic komen we een heel eind en staat de piano er op. We dubbelen dat met het harmonium waarmee ook een melodie aan het intro wordt toegevoegd. Pim heeft dan nog een idee voor een Tremelo gitaar in het refrein en met deze toevoeging komt er een einde aan deze opnamedag.

Dag 6 reserveren we voor het afmaken van Onderweg en het bijschaven van de andere mixen.

Comments are closed.