Over jeroenorama

jeroenorama-fish-eye

jeroenorama is gitarist, zanger en liedjesschrijver Jeroen Koedoot. Met zijn liedjes probeert hij een raam te creëren naar de wereld om hem heen, waardoor de luisteraar een kijkje krijgt in de wereld van jeroenorama.

jeroenorama start in 2004 met het maken van Nederlandstalige liedjes. Met invloeden van bands als the Beatles, Eels en later Spinvis wordt gestaag gewerkt aan een veelzijdig repertoire met een eigen geluid. De liedjes, die gaan over liefde, hoop en de dingen die voorbij gaan worden in de thuisstudio opgenomen en regelmatig via internet verspreid.

In de loop van 2015  wordt met Pim van de Werken als producer gewerkt aan een EP met 5 nummers: De Lange Reis. Een eerste single met videoclip, Buiten Stroomt De Regen, wordt goed ontvangen: ” Jeroenorama geeft met ‘Buiten Stroomt De Regen’ een fijn visitekaartje af. Geen pretenties, geen opsmuk. Gewoon een mooi liedje over wind en regen, je weet wel, alledaagse dingen. Een liedje om eens lekker bij weg te dromen, zittend achter het glas, genietend van het zonnetje. In één woord: sympathiek.” (Zinesters.nlOok door de Popunie is de videoclip opgenomen in een overzicht van februari 2016.

3voor12 Rotterdam schrijft: “Een man, een gitaar en een beetje elektronica ter ondersteuning en vervolgens een liedje zingen over het weer. Niet meteen ingrediënten voor een aanstekelijk nummer maar Jeroen Koedoot heeft de kwaliteiten om er een indrukwekkend singer-songwriter nummer van te maken. “

Jaap Koper van de Popunie schrijftEen reis die je brengt naar verschillende muzikale landschappen. De zee, de straat, de hei, het bos en dromen als je in de trein zit en het hele Nederlandse landschap aan je voorbij laat trekken. Jeroen is voor mij de stadstroubadour van Rotterdam. Het is een tocht naar alles wat je in het leven tegenkomt. Herinneringen en dromen bekeken door de ogen van een muzikant op zijn akoestische gitaar

Op 22 mei 2016 zal in Theater Studio De Bakkerij in Rotterdam de officiële release plaatsvinden van de EP, tegelijkertijd is dit ook het moment van de eerste try-out van een theatervoorstelling. Jeroen wordt dan begeleid door Amse de Jong op toetsen, Luuk Cool op drums en Martijn Reijerkerk op basgitaar.